Възобновяване на осигуряването в УПФ

В ДВ, бр. 62 от 09. 08. 2016 г. е обнародвана Наредба за изменение и допълнение на 
Наредба № 33 от 19. 09. 2006 г. за индивидуалните заявление за участие във фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване
.
 
Основните промени са свързани с уреждане на реда за подаване на заявление за възобновяване на осигуряването в универсален пенсионен фонд. В тази връзка е създаден Раздел II "а" „ Ред за подаване на заявление за възобновяване на осигуряването в универсален пенсионен фонд“ и е допълнено и заглавието й.
 
Направени са и изменения и допълнения във връзка със задълженията за актуализиране, приемане и съхраняване на заявленията за участие, респ. за възобновяване на участие.
 
Във връзка с направените промени са променeни всички формуляри към Наредбата и са добавени два нови.
 
Промените са в сила от 15. 08. 2016 г.
 
С преходни разпореди се регламентира, че:
  • пенсионноосигурителните дружества съобразяват дейността си и правилниците за организацията и дейността на управляваните от тях фондове за допълнително задължително пенсионно осигуряване с тази наредба и представят правилниците за одобрение в Комисията за финансов надзор в едномесечен срок от обнародването й в "Държавен вестник".
  • до 20.12.2016 г. могат да се използват и образците на заявления за участие съгласно приложение № 1 към чл. 3, ал. 1 и приложение № 2 към чл. 3, ал. 2, действащи до влизане в сила на тази наредба.
 
Виж актуалната версия на Наредбата.