Ратифициранe на Многостранната конвенция за прилагане на мерки, свързани с данъчните спогодби (MLI)

Най-актуалното, винаги - TITA.BG


В ДВ, бр. 47 от 24.6.2022 г. е обнародван Закон за ратифициране на Многостранната конвенция за прилагане на мерки, свързани с данъчните спогодби, за предотвратяване свиването на данъчната основа и прехвърлянето на печалби.

 

Законът съдържа член единствен, с който се потвърждава ратифицирането  на  Многостранната конвенция за прилагане на мерки, свързани с данъчните спогодби, за предотвратяване свиването на данъчната основа и прехвърлянето на печалби, подписана от Република България на 7 юни 2017 г. в Париж, с резерви и уведомления съгласно списък, изготвен по образец на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

 

Повече информация относно Многостранната конвенция  (Multilateral Convention to Implement Tax Treaty Related Measures to Prevent Base Erosion and Profit Shifting/ "Multilateral Instrument" или "MLI")  може да бъде намерена на страницата на ОИСР (OECD).


Очаквайте обявяване на семинар по темата, а за абонатите на списанието - коментар в следващ брой на е-списание "Данъци ТИТА"