ТИТА расте: Мария Костова

Към екипа ни се присъедини Мария Костова.

Тя е магистър по икономика, данъчен консултант по ЗДДС. 

Кариерното й развитие започва през май 1995 г. като данъчен инспектор в Сектор „Данъчни Ревизии” при Столично управление на данъчната администрация.

От 1999 г. до 2006 г. е главен данъчен инспектор в Териториална данъчна дирекция - София град. От 2006 г. до началото на 2010 г. Мария Костова работи като данъчен експерт в Отдел „Координация”, Сектор „ Данъчен Контрол” при ТД на НАП - София град. 

Работата й за този период изцяло е свързанa с практическото прилагане и контрол за спазване на данъчното и осигурително законодателство. Участва и в работни групи за разработване на процедури и правила за извършване на данъчни ревизии и проверки. 

От февруари 2010 г. Мария Костова регистрира ЕООД „МК Консулт" с предмет на дейност – данъчни консултации и счетоводно обслужване на юридически и физически лица.

Мария Костова е и вещо лице към СГС и Административен съд – гр. София по Съдебно–счетоводни експертизи.

ВИЖТЕ неин материал относно прилагане разпоредбите на Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС) след 01.01.2013 г. по договор за предоставяне на концесия за услуга без договорена компенсация и определено концесионно възнаграждение, публикуван в ноемврийския брой на списание "Данъци ТИТА".