Новини

Важно! Разяснения за видео семинарите ни


18 октомври, 2017

Отговори на въпроси относно видео семинарите ни.

Среща между българската и гръцката приходна администрация


17 октомври, 2017

На Интернет страницата на НАП е публикувана информация относно среща между българската и гръцката приходна администрация насочена към борба с измамите.

Становище на НАП за данъчни облекчения при наличие на публични задължения


16 октомври, 2017

На Интернет страницата си НАП уведомява за свое становище за липсата на публични задължения, обект на принудително изпълнение, като условие за ползване на данъчни облекчения.

Ново видео: Третиране по реда на ЗДДС на транспортиране на стоки в ЕС и извън него


08 октомври, 2017

Гледайте на Интернет страницата на ТИТА ново безплатно видео: Третиране по реда на ЗДДС на транспортиране на стоки в ЕС и извън него.

 

Промени в ППЗАДС


06 октомври, 2017

В ДВ, бр. 80 от 06. 10. 2017 г. е обнародван Правилник за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове (ППЗАДС) в сила от 01. 01. 2018 г.

Абонирайте се за цялата 2018 г. и четете актуалните броеве още сега!


02 октомври, 2017

Когато се абонирате за сп. „Данъци ТИТА“ за цялата 2018 година, не трябва да чакате до 2018 година, за да ни четете.

Семинари с Мермерска, Петрова и Бойчев декември. Побързай!


02 октомври, 2017

Запишете се за семинарите на сп. "Данъци ТИТА" този декември. Ограничени места. Побързайте! Лектори: Людмила МЕРМЕРСКА, Моника ПЕТРОВА, Димитър БОЙЧЕВ

Засилване на контрола върху издаването на касови бележки


02 октомври, 2017

На Интернет страницата си НАП информира за засилване на контрола в търговските обекти върху издаването на касови бележки и съответствието на парите в касите на търговците с отчетеното на фискалните устройства включително нощем и в почивните дни.

Относно подаване на коригиращите декларации за липсващите каси


29 септември, 2017

Представяме информация, изготвена от редакционен екип на Списание "Данъци ТИТА", във връзка с коригиращите деклараци по повод липсващите каси въз основа на писмото - покана от 15. 09. 2017 г. съгласно чл. 103 ДОПК на зам. изпълнителния директор на НАП до фирмите с големи касови наличности.

Относно третиране на доходи от продажби на физически лица чрез куриерски фирми


27 септември, 2017

В рубрика "Безплатно" поради актуалността му предварително представяме казус от октомврийския брой на списанието относно третиране по реда на ЗДДФЛ, ЗДДС и КСО на доходи от продажби на физическо лице чрез куриерски фирми.